معلم
بسم اللهت رو گفتی، نیتت رو الهی و قوی کردی برای انجام کاری، شروع کردی که اینکه مثلا درس بخونی یا ادم خوبی باشی یا به دیگران کمک کنی یا انسانیت رو در خودت شکل بدی و یا اینکه همت کردی یه زندگی جدیدی داشته باشی یا نه اصلا زندگی قبلیت خوبه، ادم خوبی هم هستی فقط می خوای بهتر بشی و در مسیر رشد قدم برداری، حالا باید جه کنی؟ شنیدی می گن به دانسته هات عمل کن. یه دستور معروفی از ایت الله بهجت هست که هر کی ازشون دستور اخلاقی و عبادی می خواست می فرمودند: ترک محرمات انجام دادن واجبات. از همین ها شروع کنیم. اون هایی رو که انجام می دادیم رو تقویت کنیم و اون هایی رو که عمل نمیکردیم عمل کنیم. فایده عمل کردن به دانسته هامون چیه؟ بهتر نیست بریم بگردیم دنبال اون چیزایی که نمیدونیم و هی کلاس بریم و هی کتاب بخونیم و ....فایده عمل به دانسته ها زیاده. علاوه بر این که وقتی تو مطلبی رو فهمیدی برات حجت تموم می شه که باید بهش عمل کنی، این عمل کردنت باعث می شه که چیزهای جدیدی بیاموزی. و خوبی این روش اموختن اینه که معلمت می شه خدا....
دوست داری معلمت خدا باشه ؟؟..... به اون چیزهایی که می دونی عمل کن.
قَالَ الباقر علیه السلام مَنْ عَمِلَ بِمَا یَعْلَمُ عَلَّمَهُ اللَّهُ مَا لَمْ یَعْلَم (بحار الأنوار ،ج75 ، 189)
امام باقر علیه السلام می فرمایند: هر کس به دانسته هایش عمل کن خداوند ان چیزهایی ررا که نمی داند به او آموزش می دهد.
یه نکته داره این جا. خودت مقایسه کن و انتخابش کن. سعی کن بهترین و مفیدترین رو انتخاب کنی. نکتش اینه که من میتونم برم دنبال مطلب بگردم و موضوعی رو که مد نظرمه رو هی تو کتاب های و زبان ادم ها دنبالش بگردم تا مورد نیازم برطرف بشه و حل بشه . اخرش هم بهش می رسه جون جوینده یابنده است اما اگه به چیزی که میدونم عمل کنم خدا خودش چیزایی رو که نمی دونم رو میزاره جلوی دستم تا یاد بگیرم. مثل کسی می مونه که دنبال پول در اوردن می ره و هی سعی میکنه اخرش هم پول رو در می یاره اما کسی هم هست که وظیفه اش رو عمل می کنه و دنبال پول دراوردن و دنیا نیست اون وقته که دنیا می یاد سمتش.
همه این ها رو گفتم اما باید دقت کرد که وقتی عمل می کنیم عالم به کار باشیم چون اگه نادانسته عملی رو انجام بدیم، نه تنها در راه نرفتیم بلکه به بیراهه هم کشیده شده ایم
سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع یَقُولُ الْعَامِلُ عَلَى غَیْرِ بَصِیرَةٍ کَالسَّائِرِ عَلَى غَیْرِ الطَّرِیقِ لَا یَزِیدُهُ سُرْعَةُ السَّیْرِ إِلَّا بُعْدا (الکافی، ج1 ،43 )
امام صادق علیه السلام میفرمود: هر که بدون بصیرت عمل کند مانند کسى است که بیراهه میرود هر چند شتاب کند از هدف دورتر گردد.
- ۸۹/۱۱/۱۸